Bedriften Produkter Media Ta kontakt!

Spesifikasjoner og utstyr


Hjelpekjelken for funksjonshemmede består av en basisenhet med tilleggsutstyr. Veltebøyle og avtagbar håndstøtte m/ vindskjerm beskytter brukeren. Et trekk kan spennes over ryggstøtteen og vindskjermen og vil beskytte mot snø og vind fra sidene og ovenfra. Med hjul påmontert og ved å feste kjelkens drag til sykkelsetetepinnen, får man en meget anvendelig "sykkel og vogn"-kombinasjon.


Basisutstyret

Konstruksjonen er fleksibel og dens avanserte egenskaper gjør kjelken lett å trekke og behagelig å sitte på selv i svært kupert terreng. Spesiallagde, lette metallegeringer samt kjelkens bredde gjør den lett i vekt, solid og meget stødig. Glassfiberski brukt som meier gjør at glideflatene blir så gode som moderne skiproduksjon overhodet kan lage dem. Utstyrets kapasitet er ca. 200 kg.

Ryggstøtten er med enkle håndgrep trinnløst regulerbar i både høyde (for lange og korte buksere) og og m.h.t. sitte- eller liggestilling. Veltebøyle og polstret hodestøtte reguleres med ryggstøtten. Ryggstøtten kan gjøres bøtteformet for ytterligere sidestøtte i rygg.Armlener og og varmereflekterende materiale i rygg og sete gir økt sittekomfort. En egen utstyrspose finnes på ryggstøttens bakside.

Sitteposen i vind- og vannavstøtende bomullsduk utgjør også en del av ryggstøtten og kan åpnes i hele sin lengde.Tilleggsutstyret

Setebelte er avtagbart og benyttes mellom bena for å hindre bruker i å gli ned/frem fra sitte- eller liggestilling. Setebeltet er regulerbart og spesielt formet for å holde overkroppen i riktig sittestilling.

Belte med lås fungerer som en 2-punkts sikkerhetsele som også tjener som støtte av overkropp. Vindskjerm er avtagbar og forsynt med uknuselig, farvet spesialglass. Denne gir god håndstøtte og beskytter effektivt mot vind og oppvirvlet snø ved scooter- eller hundetrekk.

Telt-trekk er i vind- og vannbestandig materiale og skjermer hoderegionen mot vind og snø fra alle sider og ovenfra (viktig for brukere med lav blodsirkulasjon) ved plutselig dårlig vær, sterk vind/kulde eller ved trekk etter hund, snøscooter eller sykkel. Strikker sikrer lett og rask montering og trekket får plass i utstyrslommen når det ikke er i bruk.

Trekksele med regulerbare skulderstropper. Drag for manuelt trekk består av to uavhengige dragstenger (for bedre styring og kontroll). Remmer i endene gjør at disse kan festes til trekksele, ryggsekkmeis, hund eller sykkel.

Snøscooterdrag med toveis virkende støtdempere gir myk forbindelse mellom snøscooter og kjelke, og mellom kjelker i snøscootertog. Øket anvendelsesområdet for både snøscootere og kjelker.

Flytebrett i aluminium øker bæreevnen for kjelken i løs snø. Festes til skituppene.

Hjulbraketter med luftgummihjul for barmark. Spennes lett på og av ved hjelp av remmer.

Varmepose (kjørepose) i fiberpels spesialdesginet av Helly Hansen for kjelke eller rullestolbruk. Den er varm, praktisk og kledelig.
O. P. Magnussen A/S 2004